Log in of registreer en maak gebruik van alle functionaliteiten van Mijn Malmberg zoals:
  • Je favoriete lesmaterialen altijd bij de hand
  • Deel tips met meer dan 42.000 collega's
  • Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief


Geen inloggegevens?

InschrijvenInschrijven

Start je schooljaar goed


Ga goed voorbereid van start dit schooljaar. Wij hebben de jaarplanningen en andere handige documenten bij elkaar gezet, zodat je snel aan de slag kunt.

Jaarplanning Taal actief 4
Opbrengstgericht werken met Taal actief 4 (met oa de groepsplannen).

Starten met Taal actief 4

Werk je komend schooljaar voor het eerst met Taal actief 4? Met deze startdocumenten krijg je overzicht van alle belangrijke informatie bij je nieuwe methode.

Starten met Taal actief 4Meer materialen?

Dat was het. Je bent helemaal klaar voor een vliegende start! Wil je meer handige materialen of interessante lessuggesties? Hieronder vind je een schat aan momgelijkheden om je lessen aan te vullen.

Alle materialen

Heeft u ook een tip bij Taal actief 4?

Deel uw tip dan op Mijn Malmberg!

Vragen
Waar vind ik de antwoorden van de parkeerweekdictees?
De antwoorden van de parkeerweekdictees vindt u linksboven op de registratiebladen.
Hoe werkt de digibordsoftware?
In de digibordsoftware vormt het lesproces van de leerkracht het uitgangspunt. Alles wat u doet tijdens de instructie wordt met deze software ondersteund. Naast de pagina’s uit het lesboek en de opdrachten uit het werkboek worden er animaties, videofragmenten, audiofragmenten en ondersteunende modellen voor de woordenschat aangeboden. U navigeert eenvoudig vanuit het lesmenu. Bekijk de demofilmpjes om te zien hoe de software werkt.


Demofilm Digibordsoftware - De basis


Demofilm Digibordsoftware - Zelf invullen
Voldoet Taal actief aan het referentiekader Taal?
Ja. Zowel de twaalf kerndoelen Nederlands, als alle onderwerpen uit de taaldomeinen mondelinge taalvaardigheid, schrijven, begrippen en taalverzorging uit het referentiekader Taal zijn in de leerlijnen van Taal actief opgenomen.

De methode is zo opgebouwd dat alle kinderen de basisinstructie volgen en de 2-ster opdracht maken. Dit betekent concreet dat alle kinderen de leerstof aangeboden krijgen die is opgenomen in het referentiekader Taal.