Log in of registreer en maak gebruik van alle functionaliteiten van Mijn Malmberg zoals:
  • Je favoriete lesmaterialen altijd bij de hand
  • Deel tips met meer dan 42.000 collega's
  • Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief


Geen inloggegevens?

InschrijvenInschrijven

Resultatenmonitor aangepast aan vernieuwde Cito DMT en AVI-toetsen

Sinds januari 2018 kunnen bij Cito vernieuwde DMT- en AVI-toetspakketten besteld worden. De Resultatenmonitor van Lijn 3 is daarom zo aangepast, dat zowel de oude (versie 2009) als de nieuwe versie (versie 2017) van de toetsen worden ondersteund.
De belangrijkste vernieuwingen van de toetsen zijn:
­- DMT en AVI zijn apart verkrijgbaar.
- DMT en AVI zijn allebei inhoudelijk vernieuwd: voor DMT zijn alle teksten vernieuwd en voor AVI zijn alle woorden vernieuwd.
- Er komen aparte toetspakketten voor de zorg. De huidige pakketten worden namelijk ook gebruikt door orthopedagogen, dyslexiecentra en logopedisten. Om te voorkomen dat leerlingen meermaals met dezelfde kaarten worden getoetst, zijn er nu voor zowel DMT als AVI aparte pakketten beschikbaar voor de zorg.

Resultatenmonitor geschikt voor zowel oude als nieuwe versie

De update van de normering betekent dat ook de grenswaarden van de vaardigheidsniveaus veranderen. Deze 'nieuwe' grenswaarden moesten dus ook in de Resultatenmonitor worden verwerkt. Als een kind namelijk boven of onder een bepaalde grenswaarde scoort, dan heeft dat effect op de indeling in een niveaugroep, groepsoverzicht en groepsplan.

Op scholen zijn er straks twee versies van het DMT- en AVI-toetspakket in gebruik: de oude versie uit 2009 en de nieuwe versie uit 2017. Daarom is de Resultatenmonitor van Lijn 3 dusdanig aangepast dat je er de vaardigheidsscores van beide versies in kunt verwerken. Je kunt in het overzicht aangeven of je met de oude of nieuwe versie werkt, en ook de combinatie van oud en nieuw binnen een schooljaar is mogelijk.

Bij de indeling van de groep wordt altijd gekeken naar de Citoscores voor DMT en AVI die door jou als leerkracht zijn ingevuld. Zijn de vaardigheidsscores voor de nieuwe versie ingevuld, dan worden die gegevens gebruikt. Hetzelfde geldt voor de vaardigheidsscores van de oude versie.